Litterære oppsummeringer
I 2018 satt Nationatheatret opp tre av Liv sine forestillinger på hovedscenen, til stormende jubel fra salen og lovord fra pressen: Knausgård på 90 minutter, Harry Hole på 90 minutter og 50 Shades på 50 minutter. Liv har lest hele bokverkene, og laget rå, humoristiske og tankevekkende oppsummeringer.
Kan noen vær så snill å kanonisere Liv Gulbrandsen? Det er bare å håpe at disse forestillingene lagres, i hjerter, hoder og klappende hender.
KNAUSGÅRD PÅ 90 MINUTTER
Noen forfattere er det nesten ikke lov å tulle med, da blir det et veldig trangt rom for å diskutere bøkene. Liv tar med Knausgård på noen runder i bokseringen. Det tåler han sikkert. Han trenger ikke stå på pall hele tida.
«Min kamp» bøkene handler om navngitte personer som finnes på ekte, fremstilt i en redigert virkelighet. Dette har «Min kamp» til felles med «Paradise Hotel» og annen reality-TV. Hvor langt det er lov å gå i å utlevere andre i kunstens navn? Kvinneskikkelsene i “Min kamp” og Knausgårds begrep “kvinnelig intellekt” er også noe av det hun gransker i forestillingen, som forøvrig både en hyllest og en satire.
HARRY HOLE PÅ 90 MINUTTER
Når Liv Gulbrandsen danser en feministisk rumba med Jo Nesbøs nasjonalhelt Harry Hole tårner spørsmålene seg opp: hvordan kan en kvinne hvile brystet på bilrattet og kjøre bil samtidig? Er Harry Hole skikkelig smart eller skikkelig kort? Hvem er egentlig kvinnene i Harry Holes liv? Hva tenker de? Hvorfor er de ofte nakne? Og døde?
50 SHADES PÅ 50 MINUTTER
Siden lanseringen har Fifty Shades-trilogien av forfatteren E. L. James solgt over 100 millioner eksemplarer på verdensbasis. Det gjør den til en av de raskest selgende bokseriene noensinne. Trilogien har i seg selv blitt et kulturfenomen. Men er det helt uproblematisk? For hva er det som gjør at disse bøkene fascinerer og gleder i så stort omfang? Hvordan kan karakterene leses som uttrykk for kjønnsstereotypier, og hva forteller trilogiens suksess egentlig om oss som samfunn?
Book foredrag
Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg!